Politica de confidentialitate a datelor

  1. INTRODUCERE

Prezenta politica cu privire la confidentialitatea datelor cu caracter personal va ofera detaliile cu privire la modul in care sunt colectate si procesate datele personale de catre SC MED GROUP CONCEPT SRL, Str. Clucerului Nr. 55, Ap. 4, Sector 1, Bucuresti, CUI RO34368652 J40/4551/2015 (denumita in continuare „Societatea”), atunci cand utilizati Dvs. sau angajatorul Dvs. utilizeaza serviciile noastre sau in cazul in care suntenti vizati intr-un proces de recrutare in vederea angajarii.

Prin furnizarea datelor Dvs. catre noi, ne garantati ca aveti peste 16 ani. In cazul in care aveti mai putin de 16 ani, va rugam paritii sa ne contacteze.

Societatea actioneaza si prelucreaza date cu caracter persoanl fie in nume propriu fi la imputernicire clientilor sai, operatori de date cu caracter personal.

Este foarte important ca informatiile pe care le detinem despre Dvs. sa fie corecte si actualizate. Va rugam sa ne anuntati pe noi sau sa anuntati entitatea ce detine calitatea de operator de date cu caracter personal in relatia cu Dvs., in orice moment modificarile in datele Dvs..

  1. CE DATE COLECTAM DESPRE DVS si modalitatea de colectare

Date cu caracter personal inseamna orice informatii care pot identifica o persoana. Acestea nu includ date anonime.

  1. Colectare prin interactiuni directe:

Daca sunteti clientul nostru sau suntem intr-o relatie contractuala, suntem in negocieri pentru o posibila colaborare, suntem in discutii pentru o posibila angajare, sau ne contactezi prin intermediul site-ului este foarte probabil sa procesam anumite tipuri de date personale despre Dvs. cum ar fi numele si prenumele, functia, numarul de telefon, adresa de e-mail sau date de indentificare, astfel cum aceste date sunt prezentate de catre Dvs. sau de catre societatea la care activati.

Temeiul prelucrarii este contractual.

  1. Colectare prin intermediul tehnologiei cookie

Atunci cand vizitezi site-ul nostru colectam cu ajutorul cookie-urilor si date obtinute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informatii cu care te putem identifica online („identificatori online”), si pe care le utilizam la profilare in scop de marketing direct:

  • Adresa IP;
  • Browser-ul de internet pe care il utilizezi si  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
  • Date de protocol HHTP/HTTPS;
  • Durata vizitei/ activitatii tale pe website-ul nostru;
  • Locatia generala a dispozitivului (daca este activata geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul nostrul.

Este foarte important de stiut ca majoritatea dispozitivelor iti ofera optiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setarile dispozitivului respectiv. „Cookie-uri” – sunt fisiere pe care un server le trimite dispozitivului tau, plasate pe site-ul nostru sau prin descarcarea. Modalitatea in care prelucram cookie-uri sunt detaliate in Politica de utilizare a cookies, disponibila pe site-ul nostrul https://lutronic.ro/politica-de-cookie/ 

Temeiul prelucrarii este consimtamantul. Este importat sa retii ca iti poti retrage consimtamantul oricand.

In masura in care datele cu caracter personal pe care le-am colectat de la Dvs. necesita o actualizare va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp pentru a remedia inadvertentele la adresa de e-mail: office@venusconcept.ro

  1. Date sensibile

Nu colectam nicio data sensibila despre Dvs. Datele sensibile se refera la date care includ detalii despre rasa sau etnia Dvs.., convingeri religioase sau filosofice, viata sexuala, orientarea sexuala, opinii politice, apartenenta la sindicate, informatii despre sanatate Dvs. si date genetice si biometrice. Nu colectam nicio informatie despre convingeri si infractiuni penale.

  1. CUM FOLOSIM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Vom folosi datele Dvs. cu caracter personal când se permite din punct de vedere legal. Utilizarile cele mai frecvente ale datelor Dvs. cu caracter personal sunt:

  • In vederea procesarii informatiilor relevante si in sensul prestarii serviciilor specifice de contabilitate si resurse umane in beneficiul clinetilor nostri.
  • In vederea selectarii unor candidati in vederea angajarii.
  • Daca este necesar in interesele noastre legitime (sau cele ale unei terte parti) si interesele si drepturile Dvs. fundamentale nu depasesc acele interese.
  • Daca trebuie sa respectam o obligatie legala sau statutara.

In general, nu ne bazam pe consimtamânt ca un motiv legal pentru prelucrarea datelor personale.

Putem procesa datele Dvs. cu caracter personal doar in scopul indeplinirii obligatiilor noastre contractuale avute fata de clientii nostri, strict in limita si in baza instructiunilor avute de la acesta, in vederea indeplinirii obligatiilor legale ale acestora.

Vom utiliza doar datele Dvs. cu caracter personal in scopul in care le-am colectat si in conformitate cu instructiunile clientilor nostri.

In cazul in care actionam in calitate de persoana imputernicita, vom actiona strict in conformitate cu instructunile primite din partea operatorilor de date cu caracter personal.

  1. DIVULGAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

In cazul in care ne sunteti client sau intr-o relatie cu clientul nostru, vom divulga datele Dvs. cu caracter personal in scopul in care le-am colectat si in conformitate cu instructiunile clientului nostru. In cazul in care suntem in proces de recrutare, vom folosi datele Dvs. cu caracter personal doar in scopul procesului de recrutare, dar fara a divulga datele Dvs. tertilor. Le cerem tuturor tertelor parti carora le transferam datele sa respecte securitatea datelor Dvs. cu caracter personal si sa le prelucreze in conformitate cu legea. Vom permite acestor terte parti sa proceseze datele Dvs. cu caracter personal in scopurile specificate si in conformitate cu instructiunile noastre.

  1. TRANSFERURI INTERNATIONALE

Nu transferam datele Dvs. cu caracter personal in afara Spatiului Economic European (SEE).

  1. SECURITATEA DATELOR

Am implementat masurile adecvate de securitate pentru a impiedica ca datele Dvs. cu caracter personal sa fie pierdute, utilizate sau accesate accidental, modificate sau divulgate in mod neautorizat. De asemenea, limitam accesul la datele Dvs. personale acelor angajati, agenti, contractanti si altor terte parti care au o nevoie comerciala de a cunoaste datele respective. Acestia vor procesa datele Dvs. personale la instructiunea noastra si se supun obligatiei de confidentialitate.

Am implementat proceduri pentru a trata orice incalcare suspicioasa a datelor cu caracter personal si va vom notifica pe Dvs. si orice autoritate de reglementare competenta cu privire la incalcare, atunci când suntem obligati legal sa actionam astfel.

  1. RETINEREA DATELOR

Daca sunteti clientul nostru sau salariatul acestuia, vom retine datele Dvs. cu caracter personal in conformitate cu instructiunile cinetilor nostri sau in conformitate cu orice cerinta legala, contabila sau de raportare.

In cazul in care participati la un proces de recrutare, vom retine datale Dvs. pentru o perioada maxima de 3 ani de la data colectarii acestora, avand in vedere interesul nostru legitim de a detine datele unor potentiali canditati in vederea anagajarii si interesul Dvs. legitim de a primi o oferta de angajare avantajoasa. In cazul in care considerati ca interesul Dvs. legitim este afectat de interesul nostru legitim, va rugam sa ne contactati la office@venusconcept.ro   in vederea stergei datelor Dvs. din baza noastra de date.

In cazul in care procesarea datelor este bazata pe consimtamant, vom procesa datele tale pana la momentul retragerii consimtamantului tau.

  1. DREPTURILE DVS.

In completarea celor mentionate in prezenta politica, in anumite circumstante, persoana vizata are anumite drepturi in conformitate cu legile privind protectia datelor cu privire la datele dvs. cu caracter personal. Aceste includ:

Dreptul de acces

Ne puteti cere:

  • sa confirmam daca va prelucram datele personale;
  • sa va dam o copie a acelor date;
  • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. personale, precum datele pe care le avem, pentru ce le folosim, cui le dezvaluim, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am luat datele dvs. si daca am efectuat orice proces decizional automatizat sau creare de profiluri, in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate in aceasta Politica.

Dreptul de rectificare

Ne puteti cere sa rectificam datele personale inexacte. Este posibil sa cautam sa verificam acuratetea datelor inainte de rectificarea acestora.

Dreptul de stergere (dreptul de a fi uitat)

Ne puteti cere sa va stergem datele personale, dar doar in cazul in care:

  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ati retras consimtamantul (cand prelucrarea datelor a fost bazata pe consimtamant); sau
  • ca urmare a unui drept intemeiat de a obiecta (vedeti „Obiectie” mai jos); sau
  • au fost prelucrate ilegal; sau
  • trebuie respectata o obligatie legala al carei subiect este Compania.

Nu suntem obligati sa raspundem solicitarii dvs. de a va sterge datele personale daca prelucrarea datelor dvs. personala este necesara:

  • pentru respectarea unei obligatii legale; sau
  • pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor drepturi in justitie;

Exista alte cateva circumstante in care nu suntem obligati sa raspundem solicitarii dvs. de stergere, desi acestea doua sunt probabil cele mai comune circumstante in care va vom refuza aceasta solicitare.

Dreptul de restrictie

Ne puteti cere sa va restrictionam (si anume, sa le pastram fara a le folosi) datele personale doar cand:

  • acuratetea acestora este contestata (vedeti Rectificare), pentru a ne permite sa le verificam acuratetea; sau
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti sa le stergeti; sau
  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar avem in continuare nevoie de ele pentru a stabili, a exercita sau a apara drepturi in justitie; sau
  • v-ati exercitat dreptul de a obiecta, iar verificarea motivelor imperioase este in asteptare.

Putem continua sa folosim datele dvs. personale in urma unei cereri de restrictie, in cazul in care:

  • avem consimtamantul dvs.; sau
  • pentru a stabili, a exercita sau a apara drepturi in justitie; sau
  • pentru a proteja drepturile unei alte persoane fizice sau juridice.

Dreptul de portabilitate

Ne puteti cere sa va furnizam datele dvs. personale intr-un format structurat, folosit in mod obisnuit, prelucrabil automat, sau puteti solicita sa fie „portate” direct unui alt operator de date, dar in orice caz, doar cand:

  • prelucrarea este bazata pe consimtamantul dvs. sau pe executarea unui contract cu dvs.; si
  • prelucrarea este realizata prin mijloace automate.

Dreptul de opozitie

Puteti obiecta la orice prelucrare a datelor dvs. personale ce au ca temei juridic „interesele noastre legitime”, daca credeti ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale au prioritate fata de interesele noastre legitime.

Odata ce ati obiectat, avem oportunitatea de a va demonstra ca avem interese legitime convingatoare, ce au prioritate fata de drepturile si libertatile dvs.

Dreptul de a formula o plangere

Aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Va rugam sa incercati sa rezolvati orice problema discutand, in prima instanta, cu noi, desi aveti dreptul de a contact autoritatea de supraveghere in orice momen

Dreptul de a va retrage consimtamantul

Aveti dreptul de a va retrage consimtamantul acordat in situatia in care prelucram datele cu caracter personal in baza acestuia.

Persoana vizata nu va plati un comision sau orice alta taxa pentru a accesa datele dvs. cu caracter personal (sau de a exercita oricare dintre celelalte drepturi). Totusi, Plarforma, in calitate de operator poate impune un onorariu rezonabil daca cererea formulata este vadit nefondata, repetitiva sau excesiva. Alternativ, putem refuza sa dam curs unei cereri primita in aceste circumstante.

Societatea are dreptul de a cere anumite informatii pentru a putea confirma identitatea persoanei vizate care a efectuat solicitarea si a asigura, in siguranta, datele personale (sau de exercita oricare dintre celelalte drepturi). Aceasta este o masura de securitate pentru a asigura ca datele cu caracter personal nu sunt divulgate persoanelor care nu au dreptul sa le primeasca. Va putem contacta pentru a va cere informatii suplimentare cu privire la cererea dvs. de a grabi raspunsul nostru.

Societatea va depune diligentele necesare pentru a raspunde la toate cererile legitime in termen de o luna. Ocazional, este posibil sa dureze mai mult de o luna daca cererea persoanei vizate este foarte complexa sau persoana vizata a formulat mai multe cereri. In acest caz, Societatea va va notifica si va va tine la curent

Exercitarea oricarui drept din cele enumerate mai sus se va face:

  1. in fata angajatorului cu care sunteti intr-o relatie contractuala, daca sunteti slariatul unui client de al nostru;
  2. In fata noastra, in cazul in care ati participat la un proces de recrutare.

In cazul in care angajatul considerati ca prelucrarea datelor sale cu caracter personal incalca Regulamentul UE 2016/679, aveti dreptul de a depune plângere in fata Autoritatii de supraveghere: Autoritatea nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal B-dul. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, România (www.dataprotection.ro). Va vom fi recunoscatori daca va veti adresa mai intai catre noi pentru incerca o remediere mai rapida a unei eventuale probleme. Ne puteti contacta oricand la office@venusconcept.ro .